Manege

LESSEN

Het paardrijden bij de Reggehoeve staat altijd onder leiding van een deskundige instructeur. Aan de hand van uw niveau worden er afwisselende lessen aangeboden. Zowel de disciplines dressuur als springen komen tot ieder gewenst niveau aan bod.

Voor een goede hippische opleiding vinden wij kwalitatief goede paarden een vereiste. De zeer rustige en ervaren paarden worden gebruikt voor de introductielessen. Daarnaast beschikken wij over goede paarden voor ruiters die op een hoger dressuur- of springniveau rijden en graag verder willen komen in de sport.

Voor beginners hebben wij introductielessen. Voor kinderen is er veel aandacht, om vertrouwd te kunnen raken met de pony's. In de introductielessen leert de nieuwe ruiter de eerste basisbeginselen van het paardrijden in een longeles met 1 tot 2 personen. Na minimaal vijf longelessen kan de ruiter doorstromen naar een beginnende lesgroep, wanneer de ruiter het paard goed kan volgen in de bewegingen en een onafhankelijke zit ontwikkeld heeft in stap, draf en galop.

Het niveau van de les wordt altijd aan de groep aangepast, de groepslessen duren een uur.

De paarden en pony's lopen regelmatig in de lessen mee, daarnaast komen ze iedere dag een aantal uren in een paddock of weiland.

INTRODUCTIELES

Iedere beginnende ruiter die het paardrijden bij de Reggehoeve gaat leren, begint met het volgen van minimaal vijf longelessen van een half uur.

In deze introductielessen houdt de instructeur het paard vast aan een lange lijn (longe), zodat u nog niet hoeft te sturen. U hoeft alleen de bewegingen van het paard te volgen en krijgt daardoor een indruk hoe het aanvoelt op een paardenrug.

Tijdens deze lessen leert u hoe u goed in het zadel zit, hoe u uw voeten in de stijgbeugels plaatst en de teugels in handen neemt. Verder leert u hoe u het paard kunt laten lopen en hoe u het kunt laten stoppen. We werken met een aantal gymnastiek oefeningen te paard aan uw ontspanning, evenwicht en balans. Als u volkomen op uw gemak bent gaat u in draf en leert u deze snellere beweging van het paard te volgen.

Om uw paard te laten begrijpen wat u wilt, staan u een aantal natuurlijke middelen ter beschikking die we hulpen noemen. U kunt hulpen geven met uw lichaamsgewicht, handen, benen en met uw stem. Al deze hulpen worden u uitgelegd in de introductielessen en kunt u uitgebreid in praktijk oefenen.

De longelessen volgt u individueel of met 1 andere ruiter gezamenlijk. Uw instructeur maakt met u persoonlijk een afspraak voor de longelessen.


 

GROEPSLES & PRIVELES

Na de introductielessen kan een overstap gemaakt worden naar een beginnende groepsles. Het niveau van de les wordt altijd aan de groep aangepast. Bij beginnende ruiters wordt er in colonne gereden, gevorderde ruiters rijden afhankelijk van de opgedane ervaring steeds individueler.

 

Als u al enige ervaring heeft mag u direct in een van de groepslessen instromen.

 

Wenst u een intensievere begeleiding bieden wij tevens privelessen aan. Deze lessen bieden wij zowel voor dressuur als springen aan tot en met Z niveau. U kunt bij ons privelessen bespreken zowel met uw eigen paard als op een van onze manegepaarden of -pony's.

 

Lesovereenkomsten

Voor de manegelessen werken wij met kwartaal lesabonnementen waarbij wij uitgaan van 1 lesuur per week. Voor nieuwe klanten worden er eerst drie proeflessen aangeboden die per keer kunnen worden voldaan voor het kwartaalabonnement in gaat. Tegen een weliswaar minder gunstig tarief kunt u na deze proefperiode, indien gewenst, ook losse lessen afrekenen. Een lesovereenkomst gaat u aan voor een periode van drie maanden en wordt zonder schriftelijke opzegging weer verlengd voor dezelfde periode. Voor het opzeggen van uw lesovereenkomst geldt een opzegtermijn van 1 maand.