Opfok


De Reggehoeve biedt u de mogelijkheid om uw jonge paard te laten opfokken onder professionele begeleiding. Alle paarden staan tussen leeftijdsgenoten en in een beschermde omgeving. U kunt natuurlijk zo vaak komen kijken als u zelf wilt, als uw paard bij ons opgefokt wordt.


Zomer

In de zomerperiode van 1 mei tot 1 november gaan de paarden dag en nacht de wei in. De paarden worden op leeftijd en geslacht geselecteerd en in gelijke koppels ingeschaard. Alle weilanden worden regelmatig opnieuw ingezaaid met een speciaal graszaadmengsel voor paardenweiden. De paarden worden regelmatig omgeweid om wormbesmetting te voorkomen. Tegelijk stelt ons dit in de gelegenheid om de percelen te maaien, te bemesten en te slepen zodat de grasconditie optimaal blijft. Goede voeding is immers de basis voor een gezond paard. De weilanden zijn omgezet met een elektrische afrastering, het grote voordeel van deze afrastering is de optimale veiligheid.


Winter

In de winterperiode staan de paarden grotendeels in royale loopstallen. Deze zijn ruim voorzien van stro en hebben twee drinkers en likstenen die mineralen, vitaminen en sporenelementen bevatten. In het drinkwatersysteem zit een antivriessysteem. De paarden krijgen onbeperkt voordroogkuil verstrekt van zeer hoge kwaliteit. Voordroogkuil is half gedroogd gras (55 tot 60% droge stof) dat afgesloten van lucht opgeslagen wordt. Een groot voordeel van voordroogkuil is dat het stofvrij is. Het rantsoen van de veulens wordt aangevuld met krachtvoer. Het frisse stalklimaat en contact met soortgenoten zorgt er in combinatie met voldoende beweging voor dat uw paard ook in de winter in goede conditie blijft. De paarden komen met het voeren en opstrooien dagelijks in de hand, wat de handzaamheid van de paarden bevordert.

Toezicht

Gedurende de dag worden de jonge paarden herhaaldelijk gecontroleerd op afwijkend of ziek gedrag. Ook als de jonge paarden in het zomerseizoen in het weiland staan is er dagelijks toezicht. De paarden op het bedrijf worden allen ge├źnt tegen influenza en ontwormd en 4 maal per jaar bekapt. Kosten van de hoefsmid, ontwormen en de dierenarts worden apart in rekening gebracht op de maandelijkse factuur.

Dierenarts

Bij spoedzaken, zoals onder andere koliek of verwondingen, wordt de dierenarts direct gebeld. Bij minder urgente zaken volgt eerst overleg met de eigenaar voordat de dierenarts wordt gebeld. Indien jonge paarden medicijnen of andere medische zorg nodig hebben, kan dit in overleg door ons worden verzorgd.

Omhoog ^